Ambachten

De kennis van alle soorten stoffeerwerk zoals vloerbedekkingen, traplopers, gordijnen op rails of roeden en complete gordijndecors met lambrequins, gecombineerd met vakmanschap op het gebied van traditionele wandbespanningen, is uniek bij Doornebal Interieurs. Het ambacht is één van de bijzondere pijlers onder de organisatie. De uitvoering van onze ambachten laten wij dan ook uitsluitend over aan vakmensen. Wij zien het als onze uitdaging uw verwachtingen te overtreffen. 


 
Gordijn embrasse - Doornebal Interieurs

gordijnen
en passementen

Gordijnen en andere toepassingen van stoffen zijn sinds vele eeuwen niet meer los te denken van stijlvolle interieurs. Ze dragen in belangrijke mate bij aan de sfeer in een ruimte. Door de grote diversiteit aan gordijndecors kunt u precies die uitstraling creëren die bij u past. Van historische gordijndecors met lambrequins of draperieën, met of zonder sjerpen, hangend aan rijk geornamenteerde roedegarnituren of juist ingetogen, modern of tijdloze gordijndecors aan sobere smeedijzeren garnituren: de mogelijkheden zijn eindeloos… en altijd geconfectioneerd door de vakmensen in het atelier van Doornebal Interieurs.

Wandbespanning - Doornebal Interieurs

WANDBESPANNING

Als één van de weinige bedrijven in Nederland beheerst Doornebal Interieurs het vak van wandbespannen. Een wandbespanning heeft een bijzondere impact op de sfeer in een ruimte en zorgt voor stijl en een luxe uitstraling. Wij beheersen nog de authentieke techniek. De basis is veelal een ruwe stenen wand, die wordt voorzien van rachelwerk. Over de traditioneel opgebouwde ondergrond van linnen wordt graupapier geplakt. Zo komt deze basis zo strak als een trommel te staan, waarna er een zware molton over wordt aangebracht. Vervolgens wordt een blinde bespanning gemaakt die met behulp van baggets weer vastgezet wordt. Dit geeft een zeer strakke afwerking.

Uniek behang

Behang verwerken op een behangklare wand is een vak. Zeker als het gaat om handbeschilderd behang op zijde of papier en chinoiserieën (een doorlopend thematisch behang), maar ook als het om de traditionele behangsoorten gaat. 

 

traplopers en
vloerbedekking

We bieden u een grote collectie aan traplopers, en bovendien kunnen we speciale ontwerpen van lopers realiseren. Het begint al bij het zoeken naar een passende oplossing voor de trap, waarbij we rekening houden met de architectuur van een pand en de smaak van de opdrachtgever. Het is heel belangrijk dat de loper ook op een ambachtelijke wijze op de trap aangebracht wordt. Alleen dan komt uw exclusieve traploper het beste tot zijn recht. Lopers kunnen met traproedes worden gelegd, maar het is ook mogelijk om ze zonder roedes te leggen. Dan wordt de loper blind bevestigd: wederom heel specialistisch ambachtelijk werk waar Doornebal Interieurs u graag mee van dienst is. 

AMBACHTELIJKE
​​​​​​​HANGINGS

U kunt ook kiezen voor hangings als wandbekleding. De argumenten om voor hangings in plaats van voor wandbespanning te kiezen kunnen van historische aard zijn, maar het kan natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak zijn. Als basis worden de wanden bespannen en daarna vaak voorzien van een eenvoudige stof. De hangings worden los geplaatst met alleen een bevestiging aan de bovenzijde. De stof van de hangings is veelal gemoltonneerd en gevoerd. Deze technieken dragen bij aan het mooie afhangen van de stof. Doornebal Interieurs heeft hangings toegepast in onder andere de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten Generaal, het Stadhuis van Leeuwarden en Kasteel Slangenburg in Doetinchem.

MONUMENTEN EN
​​​​​​​RECONSTRUCTIES

Woningen en monumentale gebouwen met een zichtbare historie geven richting aan het interieurontwerp. Soms lokken ze gedurfde contrasten uit. Maar vaak vraagt een interieurontwerp om respect voor het verleden en harmonie met de architectuur. Doornebal Interieurs heeft diepgaande kennis van historische interieurs en woonstijlen. Tijdens het ontwerpproces kunnen we bovendien putten uit bijzondere, historische collecties meubels, verlichting en stoffen. Authentieke elementen als wandbespanningen of wandschilderingen kunnen we opnieuw aanbrengen. En als er een restauratie moet plaatsvinden, dan zullen we interieurelementen herstellen of in oude stijl reconstrueren. Onze liefde voor authenticiteit leidt tot de overtuiging dat ook het mooie en rijke verleden een toekomst verdient. Gelukkig zijn er velen die deze overtuiging met ons delen: we hebben al in veel monumenten interieurs mogen reconstrueren.